Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets is gewoon een conventionele pedaalfiets met een geïntegreerde motor en batterij om de berijder te helpen. Dit extra vermogen stelt de berijder in staat om meer te presteren dan hij normaal zou kunnen, wat een aantal voordelen met zich meebrengt.

Een e-fietser laat zich niet afschrikken door heuvels of langere afstanden, omdat de fiets een bepaalde mate van ondersteuning biedt terwijl de gebruiker trapt. Het vermogensniveau is aan de berijder en wordt normaal gesproken geregeld met eenvoudige vermogensinstellingen op het stuur.

Zo kun je 5x e bike leasen fietsen met zo veel of zo weinig inspanning als je wilt. Met de motor uit of op laag vermogen profiteert u van hetzelfde niveau als trainen als een gewone fiets, maar als u moe bent of in een heuvelachtig gebied komt, kan de fiets u helpen.

Dit is handig omdat het overtraining voorkomt en ervoor zorgt dat je zonder te zweten aan het werk kunt. Het betekent ook dat mensen met een lichamelijke beperking regelmatig kunnen fietsen.

Wat zijn de typische kenmerken van elektrische fietsen?

De fiets reageert op druk op het pedaal of op rotatie van de pedalen door vermogen aan de motor te leveren.

De fiets is vaak uitgerust met een ‘twist & go’-gashendel die de motor start zonder te trappen, voor het starten op een helling en bij verkeerslichten.

Een dashboarddisplay toont informatie zoals het batterijniveau, de resterende batterijduur en de afgelegde afstand.

Genoeg batterij voor een behoorlijke afstand – Bijna alle elektrische fietsen hebben een bereik van minimaal ongeveer 20 mijl en de nieuwste fietsen kunnen stroom leveren voor meer dan 160 km.

Moet ik nog trappen?

Op fietsen met een draai en ga, kan de fiets je volledig op eigen kracht meenemen, tot 25 km/u (dit is een snelheidsbeperking in het VK – in de VS wordt dit in de meeste staten verhoogd tot 20 km/u). Dit verkleint de actieradius van de fiets omdat deze meer vraagt van de motor en de accu. Hij zou het ook moeilijk hebben op steilere hellingen – Zelfs het minimale trappen is belangrijker dan u zich misschien realiseert!

De fietsen zijn echt bedoeld om elektrische ondersteuning te bieden bij het trappen wanneer en wanneer u dat uitkomt, in plaats van het volledig over te nemen. Er zijn echter uitzonderingen op de regel bij fietsen zoals de Ultra Motors Metro, die is gebouwd om grotendeels met gas te worden bediend en geen trapondersteuning biedt.

Zonder te trappen is een typische actieradius ongeveer 24 km, maar dit kan worden vergroot met grotere of extra batterijen die bij sommige fabrikanten verkrijgbaar zijn. De Metro heeft bijvoorbeeld een bereik van 20 mijl en dit kan worden vergroot tot 40 met een op de bagagedrager gemonteerde batterij.

Laadt hij op als ik verder trap?

Nee – De batterij wordt opgeladen via het lichtnet, zoals een oplader voor een laptop of mobiele telefoon. Doorgaans duurt het tussen de 4 en 6 uur om volledig op te laden vanaf een lege batterij, maar het Bosch-systeem is een uitzondering omdat het volledig kan worden opgeladen in 2,5 uur.

Terwijl je trapt, verbruikt de fiets energie om je te helpen. Sommige fietsen, zoals de BH E-Motion, hebben echter regeneratief remmen. In plaats van slijtage aan de remblokken te veroorzaken, gebruikt de fiets voor zacht remmen de motor om kracht op te wekken, wat de fiets vertraagt.

By Gilbert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *