Mijn recente reis naar een plaatselijke dealer van elektrische scooters bleek behoorlijk leerzaam voor mij te zijn. Ik ben altijd het type persoon geweest dat alle feiten wil weten voordat ik een groot deel van mijn zuurverdiende geld neerleg voor een grote aankoop. Ik wilde er zeker van zijn dat ik precies begreep hoe een scootmobiel werkt en hoe ik er baat bij zou hebben.

Mijn eerste reeks vragen aan de dealer ging over hoe goed de verschillende elektrische scooters presteerden. Ik leerde dat er veel variabelen waren om de actieradius en topsnelheid te bepalen die konden worden aangeschaft  scootmobiel kopen. Ik heb zelfs geleerd dat zoiets eenvoudigs als bandenspanning een enorm verschil in prestaties kan maken.

Mijn volgende reeks vragen ging over de aandrijflijnspecificaties die beschikbaar zijn voor transportscooters. De aandrijflijn is het onderdeel dat ervoor zorgt dat de scooter daadwerkelijk gaat rijden. In de meeste gevallen worden elektrische scooters aangedreven door een ketting- of riemaandrijfsysteem. Het systeem bestaat uit een tandwiel met kettingwiel dat op de motor is gemonteerd, samen met een ander tandwiel dat op het echte wiel is gemonteerd. Terwijl de motor draait, beweegt hij de ketting of riem, waardoor het wiel gaat draaien. In sommige zeldzame gevallen kan het aandrijfsysteem zelfs een directe aandrijving zijn. Dit betekent dat de motor daadwerkelijk is bevestigd aan of in contact staat met het achterwiel. De snelheid van de motor wordt geregeld met een handgas of duimcontroller.

Het remsysteem voor een elektrische scooter varieert ook per merk en model. De meeste high-end modellen zijn meestal uitgerust met een variatie van een schijfremsysteem. De andere beschikbare typen zijn echter remklauwen, trommelremmen en naafremmen. In de meeste gevallen zal een nieuwe scooter zowel voor- als achterremmen bevatten. U moet dit echter dubbel controleren voordat u uw aankoop doet. Sommige modellen kunnen zelfs een automatisch veiligheidssysteem voor gasklepuitschakeling bevatten. Dit is een functie die voorkomt dat de motor wordt ingeschakeld terwijl de remmen worden gebruikt.

Eén ding dat me verraste en echt mijn aandacht trok bij de dealer die ik bezocht – er waren enkele items vermeld als een optie voor verschillende scooters waarvan ik vond dat ze moesten worden opgenomen en als basiscomponenten moesten worden beschouwd. Het zou zeker in uw eigen belang zijn om dit nogmaals te controleren voordat u uw aankoop doet en u vervolgens te laten verrassen met extra, verborgen kosten. Hier is een lijst met enkele van de andere functies en accessoires waarvan u verzekerd bent dat ze zijn inbegrepen bij het zoeken naar een elektrische scooter; contactsleutel, snelheidsmeter, batterij-indicator, laadbak, verstelbare stoel, verstelbaar stuur, reflectoren, richtingaanwijzers, remlichten, claxon en gereedschapskist.

By Gilbert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *