Ligesom kartoffelchips kan betragtes som et “fyldmad” til mennesker, med få ernæringsmæssige fordele og er højt i fedtstoffer, tilsætningsstoffer og konserveringsmidler, kan noget kommercielt hundefoder placeres i samme kategori. Hvis du nogensinde har set på ingredienspanelet på en pose med “generisk” eller “butiksmærke” hundefoder, vil du se, at de er stærkt forarbejdede og kan indeholde biprodukter og masser af konserveringsmidler. Fødevarer af denne kaliber gør ikke meget for at holde dit kæledyr sundt og fuld af energi. “Topbedømte” eller “navnemærke” hundefoder er normalt sundere end deres billigere, masseproducerede modstykker.

Din største bekymring bør være din hunds sundhed og lykke. At give din hund mad, der er af god kvalitet, mens det er højere ved kassen, kan spare dig penge i det lange løb i dyrlægeregninger. Mange mennesker siger, at hundefoder er hundefoder, men de mangler det faktum, at de ved at vælge top-vurderet hundefoder kan forbedre deres hunds helbred.

Hvis du er ligesom mig, kan du stille spørgsmålstegn ved anmeldelser om foder til hunde, du finder på internettet. Hvem er det, der vurderer maden? Er det faktiske hundeejere, eller repræsentanter for hundefoderfirmaet, der bare forsøger at sælge deres produkt? Kunne det være et rivaliserende firma, der forsøger at fortælle dig, at virkelig god kvalitetsmad ikke er noget værd? Hvis du værdsætter dit kæledyr, bør du undersøge de forskellige valg inden for hundefoder, som du bliver præsenteret for. Sørg for, at din hund får den bedste ernæring, du har råd til. Det kan tage lidt tid og en ekstra indsats fra din side at undersøge de forskellige fødevarer på markedet, men er din hunds sundhed ikke det værd?

Selvom der er nogle gode kommercielle foder til hunde på markedet, tror mange mennesker, at hjemmelavet hundefoder er det bedste for deres kæledyr. Hvis du vil være sikker på, at kun kvalitetsingredienser kommer ind i dit kæledyrs foder, er dette omtrent den eneste måde, du kan garantere, hvad der er i foderet, når du selv udvælger det og gør det friskt.

At passe din hund er ikke en stor udfordring. At tage sig af væsentlige behov såsom rent vand og mad af høj kvalitet er ikke så svært at gøre. På trods af hvad du måske hører, er ikke alt hundefoder skabt lige.

Før du køber kommercielt hundefoder, skal du kontrollere etiketten omhyggeligt. De fleste kommercielle fødevarer er fremstillet med biprodukter og kød af dårlig kvalitet. De kan endda være lavet med stærkt forarbejdet kød og organer fra syge kilder. Processorer mener, at opvarmning af maden til ekstremt høje temperaturer vil dræbe alle de dårlige ting i maden. Alt dette sikrer typisk, at alle næringsstoffer, der måtte være fundet i andre ingredienser, er kogt ud.

En af de bedste ting at kigge efter i hundefoder er, at det er lavet af “human-grade” kødingredienser. Kort sagt, “human grade” kød brugt i hundemad kunne have været serveret til nogen på en restaurant. De fleste “billigere” kommercielle fødevarer, og nogle af de dyrere, bruger ikke kød, der var beregnet til konsum. Hvis du ikke ville spise det, hvorfor så give det til din bedste ven?

At vælge mellem de mange forskellige hundefoder kan virke som noget af en opgave. Reklamer og reklamer kan få foderet til at virke meget gavnligt for dit kæledyr. Mange gange vil de hævde at være af meget høj kvalitet og vise en glad, sund hund, der spiser deres mad på TV. Hvis ingredienserne ikke er angivet i detaljer på pakken, eller hvis de mangler, MÅ IKKE købe foderet til din hund . Chancerne er, at denne type hundefoder blev lavet af underordnede ingredienser og kan indeholde kemikalier og biprodukter, der kan skade din hund.

Ligesom kartoffelchip-analogien er mange kommercielt forarbejdede hundefoder lavet med fyldstoffer som majsgluten, majsmel og andre sådanne ingredienser for at hjælpe med at holde produktionsomkostningerne nede. Disse ingredienser har stort set ingen næringsværdi og vil ikke gavne din hund på nogen måde.

Mange kvalitetsbevidste hundefoderproducenter vil inkludere grøntsager, “human grade” kød, kødproteiner, havre eller fuldkorn i deres fødevarer. Disse ingredienser har stor næringsværdi, og vil generelt holde din hund sund og aktiv.

Som jeg sagde tidligere, kan det koste mere på forhånd at købe din hundekvalitets hundefoder, men jeg kan forsikre dig om, at det vil spare dig penge senere. Hvis du kan undgå dyre dyrlægeregninger, medicin og eventuelle kirurgiske gebyrer, hvorfor ville du så ikke købe din hund det bedste foder, du har råd til?

Din hunds sundhed og lykke bør være prioritet nummer et i din bog. Denne væsentlige, grundlæggende komponent i pleje af din hund behøver ikke at være en kompliceret opgave. Du skal blot læse etiketterne på siden af posen, og spørg din dyrlæge eller lav din research på internettet for at finde det bedste foder, du har råd til dit kæledyr.

By Gilbert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *